lag sorunu :(

 [UykusuZ]Endomorphine_


Group: Standard Membership
Join Date: 23 March 2010
Posts:20
Posted 20 June 2015 - 3:15 pm
oyunlara girdiğimde herhangi bir fp sorunuyla karşılaşmıyorum fakat bilgisayarımda interneti meşgul edecek hiçbir şey açık değilken oyuna girince lag başlıyor . internet hızım 8 mb kota dolunca 3 mb düşüyor yeterli değil mi acaba veya modemle ilgili bir problem olabilir mi? bu sorunu nasıl çözebilirim
Link | Reply | Quote
 +tunakhan


Group: Technical Support
Join Date: 15 August 2011
Posts:82
Edited 20 June 2015 - 4:32 pm by +tunakhan
Merhaba

Sorununuzun 1-2 nedeni olabilir.
1-Modeminizden (router ya da modem) port yönlendirme yaptınız mı? Özellikle 16000 UDP portunu modem Nat ayarlarınızdan açmanız gereklidir. [You must login to view link] bu adresten modeminize uygun linke tıklayarak nasıl port yönlendirme yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
2-Voobly'i kullandığınız Firewall ya da Antivirüs üzerinde Yoksayılanlar, Hariç tutulanlara eklemeniz gerekmektedir.
Örnek resim:
You must login into Voobly to view image


Bu örnek sadece bir uygulama için, fakat diğer Firewall ya da Antivirüs, İnternet Security paketlerinde de benzer menülerde, Hariç Tutulanlar ya da Exceptions adı altında bir menü olmalıdır. Bu kısma voobly.exe mizi ekleyerek en azından bu olasılığı azaltmış oluruz.

Eğer kullandığınız programda, modemde hangi menüler içerisinden gereken ayarları yapacağınızı kestiremiyorsanız bana gerekli bilgileri verin (Hangi firewall, antivirüs ya da internet security programı kullandığınız, hangi marka ve model router/modem kullandığınız gibi) size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
Link | Reply | Quote
 [UykusuZ]Endomorphine_


Group: Standard Membership
Join Date: 23 March 2010
Posts:20
Posted 20 June 2015 - 6:02 pm
herhangi bir antivirüs yada internet security programı kullanmıyorum . modemimim markası air6271 ve ben port açmaya örnek olabilecek bir modem markası bulamadım malesef bu sitede :/
Link | Reply | Quote
 [UykusuZ]Endomorphine_


Group: Standard Membership
Join Date: 23 March 2010
Posts:20
Posted 20 June 2015 - 6:09 pm
[You must login to view link] port açma sayfam bu şekilde
Link | Reply | Quote
 +tunakhan


Group: Technical Support
Join Date: 15 August 2011
Posts:82
Posted 20 June 2015 - 8:47 pm
Temsili bir video. Youtube'da rahatça bulabilirsiniz. açmanız gereken 16000 UDP portu. Kendi yerel ip nize bu portu açmalısınız (örn: 192.168.1.15 gibi)

https://www.youtube.com/watch?v=8QFmHkLqJPI
Link | Reply | Quote
 [UykusuZ]Endomorphine_


Group: Standard Membership
Join Date: 23 March 2010
Posts:20
Posted 20 June 2015 - 9:43 pm
portları açtım oyuna başlayıncaya kadar pingler maksimum 100-150 oluyor fakat oyuna girdikten sonra birden 1000 in üzerine çıkıyor kıpkırmızı oluyor
Link | Reply | Quote
 2394823


Group: Gold Membership
Join Date: 26 November 2012
Posts:2397
Posted 22 June 2015 - 2:02 pm
Büyük ihtimalle bilgisayar kasıyordur.


Link | Reply | Quote
[1]
Displaying 1 - 7 out of 7 posts
Forum Jump:
1 User(s) are reading this topic (in the past 30 minutes)
0 members, 1 guests

Dân số hiện tại:
Chủ đề tích cực nhất tuần qua: