Old recordings

 yomanchillout


Join Date: 25 October 2014
Posts:164
Posted 29 March 2021 - 5:03 pm
I have recordings from 2015-2017 that I wanted to watch but either the following happens:

1. "Old recorded game" cannot be loaded.
2. The recording crashes my game and I have to relaunch from voobly.
3. Sometimes it will work but it will pause at a certain time within the recording.

I have loaded with the correct modification. Does #1 and #2 happen because if the new update to Voobly? What was running in 2015-2017?

Does anyone know how to deal with each of these 3 cases?
Link | Reply | Quote
 +[email protected]


Voobly Team

Join Date: 3 October 2007
Posts:12869
Posted 29 March 2021 - 9:05 pm
You must use the proper patch and game mods used, if you want to replay old recordings.
Link | Reply | Quote
 yomanchillout


Join Date: 25 October 2014
Posts:164
Posted 30 March 2021 - 2:08 am
Do you know where I can find the patch used in 2015-2017?
Link | Reply | Quote
 +arslan


Join Date: 14 September 2011
Posts:220
Posted 30 March 2021 - 8:49 am
Most likely patch during that period was 1.4 RC : https://www.voobly.com/gamemods/mod/114/v14-RC

If that does not work you can try other Patches from here : https://www.voobly.com/games/view/Age-of-Empires-II-The-Conquerors/Game-Mods/gamemods/browse2/13/3
Link | Reply | Quote
 yomanchillout


Join Date: 25 October 2014
Posts:164
Posted 30 March 2021 - 11:31 pm
No luck unfortunately. Does anyone else have experience in successfullying running old recordings?
Link | Reply | Quote
 kwin


Join Date: 21 November 2012
Posts:1723
Edited 30 March 2021 - 11:38 pm by kwin
You need the exact same mods and patch...
I don't even try this anymore because there is always something not exactly the same...
Link | Reply | Quote
 yomanchillout


Join Date: 25 October 2014
Posts:164
Posted 31 March 2021 - 6:55 am
Is someone able to find out how to determine the mods for each recording? It would really suck to not be able to recover these recordings. There are some posted on [You must login to view link] that are still remarkable.
Link | Reply | Quote
 +[email protected]


Voobly Team

Join Date: 3 October 2007
Posts:12869
Posted 31 March 2021 - 9:15 am
Most likely you try this with patch 1.4 RC and the mod Allied Vision, that should work for 90% of the games.
Link | Reply | Quote
 +Isey


Join Date: 8 July 2017
Posts:356
Posted 31 March 2021 - 1:43 pm
whenever you log on voobly, you can catch me up in rm or cs lobby and i help you to get those recoirding working (as everyone said its just a matter of proper settings such patch, mod, etc.).
Link | Reply | Quote
 yomanchillout


Join Date: 25 October 2014
Posts:164
Posted 1 April 2021 - 7:36 am
Did you get my PM?
Link | Reply | Quote
 +Isey


Join Date: 8 July 2017
Posts:356
Posted 1 April 2021 - 1:53 pm
nop, but i am usually on these days from 19:00pm (ces time), just msg me in either cs or rm lobby.
Link | Reply | Quote
 [MeeM]serenegarden


Join Date: 23 May 2016
Posts:35
Posted 4 April 2021 - 8:05 pm
i attached you a copy of my age2_x1 folder that has exe with patch selector that includes 1.0c, 1.3, and 1.4RC, there's also a separate exe for userpatch 1.5

before you copy and paste the folder go to your game directory and rename your default age2_x1 folder to age2_x1_default so you have a way to get back to the default stuff whenever you want by renaming it back

[You must login to view link]

also here's a tip that is probably not relevant to your question but it doesn't hurt to know it, if you want to play recorded maps that use a data mod that is different from default data mod you need to change the empires2_x1_p1 file in DATA folder with the one from the data mod, use the same renaming technique
Link | Reply | Quote
 yomanchillout


Join Date: 25 October 2014
Posts:164
Edited 4 April 2021 - 11:03 pm by yomanchillout
Can you test with a sample recording I can provide you with? Isey and I tried with no success.
Attachments:
Link | Reply | Quote
 [MeeM]serenegarden


Join Date: 23 May 2016
Posts:35
Posted 5 April 2021 - 5:21 pm
it doesn't work, the recording is what's corrupted, i have many recorded games from 2013 and 2015 that work on 1.4 RC
Link | Reply | Quote
 yomanchillout


Join Date: 25 October 2014
Posts:164
Posted 5 April 2021 - 10:08 pm
That answers my problem then. Thank you...

it's too bad however.


Link | Reply | Quote
[1]2
Displaying 1 - 15 out of 17 posts
Forum Jump:
1 User(s) are reading this topic (in the past 30 minutes)
0 members, 1 guests

Что интересно прямо сейчас
Word Association (13 пользователи)
v1.5 Beta R7 for Age of Empires ... (11 пользователи)
TheViper Hotkeys for Age of Empi... (8 пользователи)
Funny Youtube Videos (7 пользователи)
Sheep vs Wolf 2 - mod GUIDE (7 пользователи)
AoKTS updates (7 пользователи)
v1.6 RC for Age of Empires II: T... (7 пользователи)
Самые активные темы за последнюю неделю:
Hotkeys (5 посты)
CMT - MATCHE 4 (3 посты)
CMT - MATCHE 5 (2 посты)
CMT - MATCHE 3 (2 посты)