Black Screen After Patch Selection

 Spartan_Rising


Join Date: 28 February 2015
Posts:14
Posted 19 February 2016 - 6:26 am
I go to launch the game outside of Voobly or on another service and it pops up with a patch selector. I select for example 1.0C and press continue and then the screen goes black. The black scree remains black for a long time, i don't have much patience and I shut the process down via task manager.

I tested yesterday on Voobly and everything worked well once, I went to play today and it is doing the same thing on Voobly too.
Link | Reply | Quote
 Cavin


Join Date: 7 July 2014
Posts:1375
Posted 19 February 2016 - 7:31 am
Hi,

Do This: For Offline

(1) » Download « Offline Userpatch 1.4 from there and install it.

How to install:
  1. Ensure that Age of Empires II: The Conquerors Expansion is not running.
  2. Extract "SetupAoC.exe" into your "[You must login to view link]" directory folder.
  3. Run "SetupAoC.exe" (admin privileges may be required).
  4. Select the feature [You must login to view link] to install.
  5. Hold the Ctrl+Alt keys and click "Install".

(2) Run your Game (age2_x1.exe) under Compatibility Mode:
[ C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires II\age2_x1]

For Online

■ Set your Game room settings exactly as shown in the image below:

Cheers!
Link | Reply | Quote
 Spartan_Rising


Join Date: 28 February 2015
Posts:14
Posted 19 February 2016 - 1:48 pm
I want to use version 1.0C. Will this fix it?
Link | Reply | Quote
 Cavin


Join Date: 7 July 2014
Posts:1375
Posted 19 February 2016 - 3:03 pm
Certainly!
Link | Reply | Quote
 Spartan_Rising


Join Date: 28 February 2015
Posts:14
Posted 20 February 2016 - 7:28 pm
Your link was a virus
Link | Reply | Quote
 Cavin


Join Date: 7 July 2014
Posts:1375
Posted 20 February 2016 - 9:27 pm
No not at all. it is 100% safe and secure file but probably your Antivirus program treat as Virus content - since that is on .exe format... anyway never mind. download the patch from it's original website: [You must login to view link] and install it.


• FYI - sometimes this "Black screen & Not responding" issues can also happen when your Firewall try to prevent running the program. so follow this article: #KB1035 and add exclusion program file list for your game and Voobly.


Link | Reply | Quote
[1]
Displaying 1 - 6 out of 6 posts
Forum Jump:
1 User(s) are reading this topic (in the past 30 minutes)
0 members, 1 guests