Community Forums > Technical Support > Streaming Support > My game lags if im using OBS

My game lags if im using OBS

 KillMeQuick


Group: Standard Membership
Join Date: 22 July 2012
Posts:86
Posted 14 July 2017 - 3:43 am
Hi guys could you please support me:

• Operating system: Windows 10 (64-bit)
• Desktop resolution: 1920x1080 (64-bit)
• CPU: Intel Corei5 3570 (3.40 GHz)
• Uploading speed rate: 2.0 Mbps
When I try to stream TG game or stream as spectator game lags pretty bad and I actually have a 1 GB video card installed.

Thanks.

Regards.
Link | Reply | Quote
 ['sT']____Kofahi____


Group: Standard Membership
Join Date: 2 July 2017
Posts:188
Posted 14 July 2017 - 4:36 am
Hi
Have you tried to change the resolution to 1024*768?
Link | Reply | Quote
 KillMeQuick


Group: Standard Membership
Join Date: 22 July 2012
Posts:86
Posted 14 July 2017 - 5:08 am
I think that works, but is not the optimal resolution for my monitor, and with my previous pc didnt happened this.
Link | Reply | Quote
 ['sT']____Kofahi____


Group: Standard Membership
Join Date: 2 July 2017
Posts:188
Posted 14 July 2017 - 11:31 am
Hi
You have 1 GB vedio card and I think 1024*768 is the best resolution for your pc
Link | Reply | Quote
 +[email protected]


Group: Technical Support Lead
Join Date: 17 January 2015
Posts:448
Posted 14 July 2017 - 1:29 pm
• Uploading speed rate: 2.0 Mbps

Here is your problem for your specs. Consider upgrading it to 5 Mbps or above for 8 player streaming at full hd while playing the game or spectating.
Link | Reply | Quote
 +_Blackmore


Group: Game Moderator
Join Date: 6 April 2009
Posts:4966
Edited 14 July 2017 - 10:05 pm by +_Blackmore
Try setting the max bitrate below your max upload speed, lets say 1500kbps. Downscale the streaming resolution to 1280x720. Try with 30fps or lower.
Link | Reply | Quote
 ['RB']nhoobish


Group: Standard Membership
Join Date: 8 August 2010
Posts:2686
Edited 14 July 2017 - 5:00 pm by ['RB']nhoobish

That depends, if he defines "lag" with red/yellow comet or with the turtle. By capping the bitrate at 1500 let say, then everything with connetion is supposed to be fine, since AoC does not require that much bandwidth. More likely is the fact that his CPU/RAM cannot handle the resolution of 1920x1080 as mentioned before already.
Link | Reply | Quote
 ['sT']____Kofahi____


Group: Standard Membership
Join Date: 2 July 2017
Posts:188
Posted 14 July 2017 - 5:40 pm
That depends, if he defines "lag" with red/yellow comet or with the turtle. By capping the bitrate at 1500 let say, then everything with connetion is supposed to be fine, since AoC does not require that much bandwidth. More likely is the fact that his CPU/RAM cannot handle the resolution of 1920x1080 as mentioned before already.
Correct.....
So as I told you man put the resolution 1024*768 and your problem will be fixed
Link | Reply | Quote
 [Crack's]StratoFortress_


Group: Standard Membership
Join Date: 5 June 2017
Posts:106
Posted 14 July 2017 - 5:57 pm
try using other than obs, for e.g Xbox dvr(for me works fine now at 1080P), action or bandicam
Link | Reply | Quote
 KillMeQuick


Group: Standard Membership
Join Date: 22 July 2012
Posts:86
Posted 14 July 2017 - 8:20 pm
So I put this resolution in OBS, PC or Game, or for all of them?
Link | Reply | Quote
 KillMeQuick


Group: Standard Membership
Join Date: 22 July 2012
Posts:86
Posted 14 July 2017 - 8:20 pm
Correct.....
So as I told you man put the resolution 1024*768 and your problem will be fixed

So I put this resolution for OBS, PC, or game or for them 3?
Link | Reply | Quote
 ['sT']____Kofahi____


Group: Standard Membership
Join Date: 2 July 2017
Posts:188
Posted 14 July 2017 - 8:39 pm
First try with just the game if it doesn't work put the game and OBS also if doesn't work.. Put it all
Link | Reply | Quote
 +_Blackmore


Group: Game Moderator
Join Date: 6 April 2009
Posts:4966
Edited 14 July 2017 - 10:06 pm by +_Blackmore
Play with your normal desktop resolution 1920x1080, downscale it in OBS to 1280x720.
Link | Reply | Quote
 KillMeQuick


Group: Standard Membership
Join Date: 22 July 2012
Posts:86
Posted 14 July 2017 - 9:53 pm
+_Blackmore wrote:
Play with your normal desktop resolution 1920x1080, downscale it in OBS to 1080x720.

Will do it ,ty
Link | Reply | Quote
 +_Blackmore


Group: Game Moderator
Join Date: 6 April 2009
Posts:4966
Posted 14 July 2017 - 10:05 pm
Hey sorry, it's 1280x720, to make it 16:9 like your native resolution.


Link | Reply | Quote
[1]2
Displaying 1 - 15 out of 19 posts
Forum Jump:
6 User(s) are reading this topic (in the past 30 minutes)
2 members, 4 guests
Google, Yahoo

过去一周最活跃的帖子: