Voobly dc sorunu

 [ Turk ]Zottirik35


Group: Standard Membership
Join Date: 7 September 2013
Posts:3
Posted 19 April 2014 - 4:59 pm
merhabalar age of empires 2 the conquest te hangi map e girersem gireyim oyunun içindeyken voobly yeniden bağlanıyor kendiliğinden düşüp tekrar bağlanıyor evde 3 pc var üçümüzdede aynı sorun oluyor bunun çözümü nedir acaba
Link | Reply | Quote
 fersat_ttt


Group: Standard Membership
Join Date: 9 March 2012
Posts:24
Posted 20 April 2014 - 11:02 pm
Aynı sorun 2 ay kadar önce bende de başladı. Çoklu işletim sistemi kurdum. Sıfır km. sistem izerinde antivirüs, güvenlik duvarı olmadan DMZ makina ayarlı olarak ( yani port yönlendirme gereksinimi olmasın diye ) denedim olmadı. Ethernet kablosunu değiştirdim, olmadı. kablosuz bağlantı denedim, olmadı. Başka oyunlarda düşme sorunum olmuyor. Oyundan düştüğümde ip adresim değişmiyor ( yani modemden de kaynaklanmıyor gibi )... Zor durum, çözüm için fazla bir bekletim yok ama genede yazayım dedim :)
Link | Reply | Quote
 2394823


Group: Gold Membership
Join Date: 26 November 2012
Posts:2397
Posted 22 April 2014 - 4:21 pm
Vooblyden düştüğünüz zaman hangi code ile hata alıyorsunuz?
Link | Reply | Quote
 fersat_ttt


Group: Standard Membership
Join Date: 9 March 2012
Posts:24
Posted 22 April 2014 - 8:51 pm
Az önce 1 saat kadar düşmeden "watch game" izledim ( ki genelde izlerken düşmüyorum , ilginç ). Sonrada bir oyun atayım dedim, 1 dk sonra 100000001 hatası ile gene düştüm. Voobly messenger daha sık bağlantı hatası veriyor ( hata kodu aynı )
Link | Reply | Quote
 2394823


Group: Gold Membership
Join Date: 26 November 2012
Posts:2397
Posted 22 April 2014 - 10:44 pm
Voobly ayarlarından portun kaç? En sıkıntısız kullanılan port 16000'dir.

Antivirüs yada Firewall'ın oyunu/voobly'i engellemediğini tekrar kontrol edip teyid edebilirsin.

Aslında hepsinden önce, Voobly tekrar bağlandığı anda voobly harici internette sıkıntı oluyor mu? Yani bağlantı kopma olayı sadece vooblyden mi kaynaklı?
Link | Reply | Quote
 fersat_ttt


Group: Standard Membership
Join Date: 9 March 2012
Posts:24
Posted 23 April 2014 - 6:15 pm
Port 16000, güvenlik duvarı kapalı, dmz etkin, antivirüs yazılımı yok ve düştüğümde sadece voobly'de sorun oluyor. SC2 ve Age of HD edition da oynuyorum ama onlarda düşme sorunum hiç olmadı... Dediğim gibi zor durum...
Link | Reply | Quote
 fersat_ttt


Group: Standard Membership
Join Date: 9 March 2012
Posts:24
Posted 30 April 2014 - 7:31 pm
Nihayet çözümü denk getirdim.... Oyun başladıktan sonra odaya geri dönüyorum ve "lobiye devam et" mesajına onay verince düşme sorunum ortadan kalkıyor. 6-7 oyun attım, sadece onay vermeyi unuttuğum oyunda düştüm. Benim durumumda olan varsa denesin....
Link | Reply | Quote
 Athenslayer


Group: Standard Membership
Join Date: 7 October 2012
Posts:31
Posted 25 June 2014 - 6:27 pm
Gerçekten işe yarıyor. Oyun başlamadan resume lobby yapınca sorun çözülüyor, yapmayı unuttuğumda ise kesin kopuyor. Fakat mantığı nedir bunun çözemedim?
Link | Reply | Quote
 tellcom67


Group: Standard Membership
Join Date: 28 October 2013
Posts:6
Posted 26 June 2014 - 9:26 pm
buda fayda etmiyor artık malesef her oyunun [You must login to view link] sı kopuyor ilginç olarak. aynı sorun bendede mevcut
Link | Reply | Quote
 Athenslayer


Group: Standard Membership
Join Date: 7 October 2012
Posts:31
Posted 26 June 2014 - 11:33 pm
İlk defa bende de bugün resume yapmama rağmen koptu. Her şeyi denedim düzelmiyor. Voobly dışında hiç bir şeyde de problem yok.
Link | Reply | Quote
 2394823


Group: Gold Membership
Join Date: 26 November 2012
Posts:2397
Posted 27 June 2014 - 3:47 pm
Evet arkadaslar sanırım o sorunun çözümü henüz net olarak bulunamadı. Şuanda hala tech mod arkadaslarla görüşüyorum. Sorun çözüldüğü zaman burda paylasıcam.
Link | Reply | Quote
 tellcom67


Group: Standard Membership
Join Date: 28 October 2013
Posts:6
Posted 27 June 2014 - 7:50 pm
+1 oyun oynayamaz olduk inş kısa sürede çözülür
Link | Reply | Quote
 Athenslayer


Group: Standard Membership
Join Date: 7 October 2012
Posts:31
Posted 28 June 2014 - 3:20 pm
İlk defa bende de bugün resume yapmama rağmen koptu. Her şeyi denedim düzelmiyor. Voobly dışında hiç bir şeyde de problem yok.

O günden sonra resume yaptığım oyunlarda eskisi gibi düşmeden oynayabiliyorum, o anki düşme farklı bir sebepten veya sıradan bir düşüş olabilir. Bilginize. Ancak resume lobby yapmayı unuttuğumda nerdeyse kesinlikle düşüyorum.

Şurdaki topicte de olayı ayrıca anlattım, diğer moderatör arkadaşın söylediği gibi firewall u falan disable ettim sonuç yine aynı.

http://www.voobly.com/forum/thread/195124
Link | Reply | Quote
 2394823


Group: Gold Membership
Join Date: 26 November 2012
Posts:2397
Posted 29 June 2014 - 1:33 am
Açıkçası benimde böyle vooblynin sistem olarak verdiği hatalar hakkında pek bir bilgim yok ama konu açtığın yer ve iletişime geçtiğin arkadaş bu işlerden en iyi anlayan moderator diyebilirim. Umarım soruna kısa sürede çözüm getirir.


Link | Reply | Quote
[1]
Displaying 1 - 14 out of 14 posts
Forum Jump:
1 User(s) are reading this topic (in the past 30 minutes)
0 members, 1 guests